HTML

Forum Politicum

A Forum Politicum hivatalos blogja, amelyben időközi választási eredményeket és ajánlószelvények gyűjtésének helyzetét elemezzük.

Címkék

2018 (1) aláírás (2) bács (4) bar (1) baranya (1) baz (5) békés (1) bp (6) budapest (8) cm (2) csongrád (1) dk (1) fejer (3) fidesz (29) független (16) gyms (4) hb (7) heves (1) időközi (24) jesz (2) jnk (2) jobbik (34) ke (1) képviselők (4) kopogtató (30) lista (9) lmp (25) mdf (11) megjelenés (6) mszp (34) omk (6) óriásplakát (1) országos (4) pest (6) polgármester (4) somogy (1) szdsz (2) szem (1) szszb (5) területi (9) tolna (3) választás (19) veszprém (4) videó (1) zala (2) Címkefelhő

2010.03.11. 15:15 L.á.

500 fölött a Jobbik

 A mai napon tartja a Jobbik az 500. lakossági fórumát, kampányrendezvényét a kopogtató cédulák kipostázása (vagyis február 8-a) óta. 

 Önmagában ez a szám még nem jelent sokat, érdemes összehasonlítani más pártok adataival. Azonban -mint azt már oly sokan megfogalmazták- az idei esztendőben sem a Fidesz, sem az MSZP nem igyekezett kampányrendezvényeket tartani. Ez összefüggésben van a pártok várható eredményeivel is. Az ellenzéki párt március 15-ét nevezte meg, mint kampánya kezdetét, így várhatóan utána valóban elkezdik járni az országot. Az összehasonlításnak is így a két forduló között lesz értelme, hisz látni fogjuk a Jobbik vagy éppen a Fidesz egyes kerületekben észlelhető aktivitása milyen eredményt eredményezett (persze kimutatni az összefüggést a rendezvények száma és az eredmény között igen nehézkes lenne/lesz). Azonban érdemes a Jobbik mostani küszöbátlépése kapcsán egy pillantást vetnünk a rendezvényeik helyszínére, talán megkeresni a legaktívabb kerületet.

 Február 8-a óta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 13-as (Mezőkövesd) egyéni választókerület lakói részesültek a legtöbb Jobbik lakossági fórumban. A választókerületben a pártnak Csikai Balázs a jelöltje, aki február 19-én már nyilvántartásba is volt véve, hivatalosan is jelölté vált, s ezen a napon kezdte meg lakossági fórumai tartását is. Azóta összesen 15 alkalommal találkozott a párt hivatalos honlapjának adatai szerint a kerületében élőkkel kampányrendezvény keretein belül. Ezek közül két nap, összesen négy alkalommal Sneider Tamást, a Jobbik alelnökét is vendégül látta. A Jobbik esetében nem meglepő ez a duplázás, hiszen rendre az aznapi első rendezvény kezdete után 3 órával már más helyen veszi kezdetét az újabb lakossági fórumuk. Így érte el Csikai Balázs is ezt a Jobbik többi jelöltjéhez képest is magas számot 8 nap alatt (ebből 6 nap péntek vagy szombat).

komment

Címkék: jobbik baz kopogtató


süti beállítások módosítása