HTML

Forum Politicum

A Forum Politicum hivatalos blogja, amelyben időközi választási eredményeket és ajánlószelvények gyűjtésének helyzetét elemezzük.

Címkék

2018 (1) aláírás (2) bács (4) bar (1) baranya (1) baz (5) békés (1) bp (6) budapest (8) cm (2) csongrád (1) dk (1) fejer (3) fidesz (29) független (16) gyms (4) hb (7) heves (1) időközi (24) jesz (2) jnk (2) jobbik (34) ke (1) képviselők (4) kopogtató (30) lista (9) lmp (25) mdf (11) megjelenés (6) mszp (34) omk (6) óriásplakát (1) országos (4) pest (6) polgármester (4) somogy (1) szdsz (2) szem (1) szszb (5) területi (9) tolna (3) választás (19) veszprém (4) videó (1) zala (2) Címkefelhő

2010.10.01. 12:30 L.á.

Szocialista fellegvárak...

 Hosszas nyári háttérmunkák után ősszel lassan újra elkezdünk a nyilvánosság előtt szerepelni. Ennek első állomása lett a "Szocialista fellegvárak bukása?" című gyorselemzésünk.

 Közeledvén az októberi választásokhoz egyre több (1,2,3) felmérés kerül napvilágra az érdekesebb településekkel kapcsolatban (pl.:Budapest, Szeged). Mi most megnéztük a tavaszi szavazóköri eredmények alapján mi lenne várható. Az elemzésben Angyalföld, Szeged, Miskolc és Újbuda adatait hoztuk nyilvánosságra, valamennyi esetben a párt jelöltjeire leadott szavazatokon túl a pártok listáira leadott szavazatokat is összesítettük (persze ezutóbbi mindenhol Fideszes győzelmet mutatna, ráadásul egy polgármester választás személyi kérdés is, így az egyéni országgyűlési eredményekkel érdemesebb összevetni). Ez a felmérés meg tudja mutatni, hogy egyáltalán matematikailag elképzelhető lenne-e - ha minden Fideszes szavazó elmenne ezeken a településeken - a polgármester váltás. 

Nem szabad elfelejteni ezzel kapcsolatban, hogy pl. Angyalföld 97 szavazóköre 3 egyéni kerületbe lett besorolva, hisz az 1-11. a BP7-es OEVK-ban van. Ha így ezt a 97 szavazókört együtt számoljuk kiderül, hogy az egyéni eredmények alapján csupán 2%-os sz MSZP előnye, miközben csak itt nyert az MSZP egyénit tavasszal (arról nem is beszélve, hogy nem köztudott, hogy ez a kerület nem csupán 2 egyéniben található - lásd a 11 szavazókört).

Az elemzés honlapunkon olvasható.

komment

Címkék: választás mszp fidesz polgármester


süti beállítások módosítása