HTML

Forum Politicum

A Forum Politicum hivatalos blogja, amelyben időközi választási eredményeket és ajánlószelvények gyűjtésének helyzetét elemezzük.

Címkék

2018 (1) aláírás (2) bács (4) bar (1) baranya (1) baz (5) békés (1) bp (6) budapest (8) cm (2) csongrád (1) dk (1) fejer (3) fidesz (29) független (16) gyms (4) hb (7) heves (1) időközi (24) jesz (2) jnk (2) jobbik (34) ke (1) képviselők (4) kopogtató (30) lista (9) lmp (25) mdf (11) megjelenés (6) mszp (34) omk (6) óriásplakát (1) országos (4) pest (6) polgármester (4) somogy (1) szdsz (2) szem (1) szszb (5) területi (9) tolna (3) választás (19) veszprém (4) videó (1) zala (2) Címkefelhő

2010.02.22. 18:49 L.á.

Az első független jelöltek is leadták ajánlószelvényeiket

 Dübörög a kampány, gyűlnek a kopogtatók!

 Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy több párt, több jelöltje leadta már ajánlószelvényét és vált hivatalossá, hogy indulhat a választásokon. A hétvégén sem állt meg a kopogtatók gyűjtése és a mai napon ismét több név jelent meg az interneten. A mostani sorok az "első" független indulóról szólnak.

 Borsod-Abaúj-Zemplén megye 8-as egyéni választókerülete a sajtóban sokat szereplő körzet volt már 2006-ban is. Négy jelölt méretette meg magát, s a harmadik helyen végzett MDF-es jelölt nem lépett vissza a második fordulóban, ahol végül 3 szavazattal győzött Gúr Nándor, az MSZP jelöltje. Korábban kétszer a körzetet a Fideszes Molnár Oszkár nyerte, 2002-ben például 2776 szavazattal. Az a Molnár Oszkár, aki a körzet központjának, Edelénynek a polgármestereként néhány hónapja került kijelentéseivel a sajtó keresztüzébe. Sokat támadott mondatai miatt a Fidesz is elállt támogatásától, így bejelentése szerint független indulóként kívánja megszerezni a szavazók bizalmát az országgyűlési választásokon.

 A 2010-es választásokon való indulás felé azonban nem Ő tette eddig meg a legnagyobb lépést, hanem a körzetében induló Horváth Aladár, aki már le is adta ajánlószelvényeit, s jelenleg várja a kedvező elbírálást. A 2006-os évben az önkormányzati választásokon Horváth Aladár csak Somogy és Zala megyében indult, országgyűlési választásokon azonban nem szerepelt. Vagyis könnyen lehet, hogy új indulóval van dolgunk..talán a következő napokban kiderül vele kapcsolatban valami új információ.

 Az mindenesetre érdekesnek ígérkezik, hogy mi lesz a körzet sorsa. Feltehetően az MSZP most nem tudja eredményét megismételni a kerületben, de Molnár Oszkár is sok szavazatot vihet el a Fidesztől, miközben Horváth Aladár is -úgy tűnik- rajthoz állhat. Így akár két független is szerepelhet a kerületben.

komment

Címkék: független baz kopogtató


süti beállítások módosítása