HTML

Forum Politicum

A Forum Politicum hivatalos blogja, amelyben időközi választási eredményeket és ajánlószelvények gyűjtésének helyzetét elemezzük.

Címkék

2018 (1) aláírás (2) bács (4) bar (1) baranya (1) baz (5) békés (1) bp (6) budapest (8) cm (2) csongrád (1) dk (1) fejer (3) fidesz (29) független (16) gyms (4) hb (7) heves (1) időközi (24) jesz (2) jnk (2) jobbik (34) ke (1) képviselők (4) kopogtató (30) lista (9) lmp (25) mdf (11) megjelenés (6) mszp (34) omk (6) óriásplakát (1) országos (4) pest (6) polgármester (4) somogy (1) szdsz (2) szem (1) szszb (5) területi (9) tolna (3) választás (19) veszprém (4) videó (1) zala (2) Címkefelhő

2010.02.24. 00:08 L.á.

Nagy az Isten állatkertje

Csak alacsony a kerítés.

Az MDF hivatalos honlapjára feltett videókat az elmúlt naponban, órákban több blogban is darabokra szedték. A jelöltek beszédével vagy a videók minőségével kapcsolatban újat mondani már talán nehéz. A hivatkozási alapnak nevezett brit Konzervatív Párt "hasonló" videóira is hamarosan nagy lesz az érdeklődés és gyorsan ki fog derűlni mi is az alapvető különbség a két "mű" között.

Ezek után az egyetlen, amibe még kapaszkodhatnak, hogy a negatív összeállítások hatására talán (?) megsajnálják a pártot a szavazók. Máshogy ebből pozitívan nehezen lehetne kijönni... Végülis hazánkban történt már ilyen korábban. Elég ha csak a 2002-es miniszterelnök-jelölti vitára gondolunk: Orbánt tartották alkalmasabbnak a felmérések szerint, de úgy megsajnálták Medgyessyt, hogy végül rá szavaztak a bizonytalanok közül többen.

Az összeállítások elérhetőek az interneten, de sajnos több jelölt nyilatkozatát már eltávolították az MDF oldalairól. Így történt Rakitovszki Tamás Lajossal is, akitől érdemes idéznünk a civilkontroll.net összeállításában található mondatait, amiket 6:55-től láthatunk: "Ismert személy vagyok a 14-es számú választókörzetben. Az előző választáson is indultam, akkor is jelölt voltam."

Ugyan nem derül ki, de a 14-es körzet ezúttal Pest megye 14-es, Dabas központú választókerületét jelenti, ahol 2006-ban az első fordulóban nyert Szűcs Lajos, a Fidesz jelöltje. Miért nem Rakitovszki Úr eredményét írom inkább? Mert nem indult. Vagyis, lehet hogy elindult, de akkor vagy visszalépett már az I. forduló előtt vagy nem sikerült ismertsége ellenére összegyűjtenie a 750 érvényes cédulát. Ahogy ma az origo.hunak is nyilatkozta "az ismertség fontos". Szerencsére a mostani ismertségét növelő videóval biztosan könnyebb dolga lesz.

 

komment

Címkék: videó mdf


süti beállítások módosítása