HTML

Forum Politicum

A Forum Politicum hivatalos blogja, amelyben időközi választási eredményeket és ajánlószelvények gyűjtésének helyzetét elemezzük.

Címkék

2018 (1) aláírás (2) bács (4) bar (1) baranya (1) baz (5) békés (1) bp (6) budapest (8) cm (2) csongrád (1) dk (1) fejer (3) fidesz (29) független (16) gyms (4) hb (7) heves (1) időközi (24) jesz (2) jnk (2) jobbik (34) ke (1) képviselők (4) kopogtató (30) lista (9) lmp (25) mdf (11) megjelenés (6) mszp (34) omk (6) óriásplakát (1) országos (4) pest (6) polgármester (4) somogy (1) szdsz (2) szem (1) szszb (5) területi (9) tolna (3) választás (19) veszprém (4) videó (1) zala (2) Címkefelhő

2010.03.07. 16:32 Szebasztián

Last minute weekend

Nem tévedt el a nyájas olvasó, ez nem utazási hirdetés. Mindössze arról van szó, hogy az ajánlószelvény - leánykori nevén a kopogtatócédula – gyűjtőinek ez a szinte utolsó lehetősége. Hogy miért? A gyűjtés számára a legideálisabb a hétvége, amikor a legnagyobb az esélye, hogy egész nap otthon találjuk a család választókorú apraját-nagyját. Természetesen a cetligyűjtők is ilyenkor érnek rá a leginkább. A leadási határidőig, ugyan van még egy hétvége, de az sokkal kevésbé alkalmas, hiszen a három napos munkaszünet miatt nagyon sok család elutazik. Ugyan már nem sok ajánlószelvény van kint, de akinél a lét, azaz az indulás a tét, ott ezek az utolsó papírok indulást, a pártoknak meg listát érhetnek.

 

Az időjárás látszólag nem kedvez ennek az utolsó nekibuzdulásnak, hiszen hideg van és néha még a hó is esik. A hátrány azonban itt lehet előny is, hiszen legalább többen maradnak otthon. Kérdés, hogy mennyi maradt még a lelkes csapatokból, hiszen a gyűjtés során nagyon sok aktivistának elmegy a kedve. Nem is csoda, hiszen aki korábban nem gyűjtött annak ez semmivel nem összehasonlíthatóan újszerű és általában nem kellemes tapasztalat. Elsősorban lelki, de fizikai megterhelést is jelent - különösen a kisebb pártoknál - a csalódás, a házról-házra járás és a sok elutasítás. Ezért nagyon fontos, hogy az aktivisták, a gyűjtők érezzék, hogy egy nagy csapat fontos tagjai, no persze nem csak most, hanem két választás között is.

 

Az utolsó nagy nekibuzdulás eredményét láthatjuk jövő hét elején, az idő ugyanis szorít. Plutarkhosz szerint Caesarnak azt tanácsolta egy jós, hogy óvakodjon március idusától. Az elegendő ajánlással nem rendelkező jelöltek ezt valószínű megteszik jóslat nélkül is.

 

komment

Címkék: kopogtató


süti beállítások módosítása