HTML

Forum Politicum

A Forum Politicum hivatalos blogja, amelyben időközi választási eredményeket és ajánlószelvények gyűjtésének helyzetét elemezzük.

Címkék

2018 (1) aláírás (2) bács (4) bar (1) baranya (1) baz (5) békés (1) bp (6) budapest (8) cm (2) csongrád (1) dk (1) fejer (3) fidesz (29) független (16) gyms (4) hb (7) heves (1) időközi (24) jesz (2) jnk (2) jobbik (34) ke (1) képviselők (4) kopogtató (30) lista (9) lmp (25) mdf (11) megjelenés (6) mszp (34) omk (6) óriásplakát (1) országos (4) pest (6) polgármester (4) somogy (1) szdsz (2) szem (1) szszb (5) területi (9) tolna (3) választás (19) veszprém (4) videó (1) zala (2) Címkefelhő

2010.03.16. 13:46 L.á.

Országos lista kapujában az LMP

 Úgy fest beigazolódik, amire már az elmúlt hetekben felhívtuk a figyelmet és az LMP több jelöltje is révbe ér.

 A mai napon ugyanis többen leadták ajánlószelvényeiket. Ennek eredményeképpen újabb megyékben közelítették meg a listaállításhoz szükséges számot. Mint ismert 7 területi lista kell az országos listához, s eddig Budapesten, Baranyában, Bács-Kiskunban, Borsodban és Tolnában sikerült leadni a kellő számú jelöltnek. Korábban Pest megyében is leadta már a szükséges számú jelölt, de Nagykőrösön probléma merült fel, így továbbra is még egy jelöltnek kell hivatalosan is jelölté válnia. Mivel ma újabb egy fő adta le ebben a megyében a szelvényeit erre a mai nap akár sor is kerülhet. Komárom-Esztergom megyében ma három jelöltje adta le a cédulákat, ha céduláikat elfogadják szintén állíthatnak megyei / területi listát. Így össze is jöhet estére az elérendő 7 területi lista.

 Ha a párt többi ma becsekkoló (= ajánlószelvényeit leadó) jelöltje céduláit elfogadják akkor Hajdú-Bihar, Győr-Moson-Sopron, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Veszprém és Zala megyékben is már csak 1-1 jelöltre lesznek a területi listától, s attól, hogy azokban a megyékben is lehessen szavazni az LMP-re, mint pártra (ami nyílván növeli esélyeiket az országos 5%-hoz).

 Tekintve, hogy az elmúlt napokban egyre többen is foglalkoztak az LMP ügyeivel sejthetjük, hogy mások számára is fontos a párt országos listaállítása/ nem állítása. Az MSZP-től is vihetnek el szavazót azokban a megyékben, ahol lehet majd rájuk szavazni (BP, BAZ, Bar, Bács, Tol, Pest, KE), de az egykori MSZP-s, SZDSZ-es szavazókra hajtó MDF-nek is kellemetlen lehet/lesz az LMP indulása.

 (Azóta az LMP beérte az MDF-et (az MDF közös jelöltjei nélkül). Mind a két pártnak 40-40 jelöltje adta le a céduláját. Egyelőre az MDF-nek több a hivatalosan jelölté vált jelöltje, de órák kérdése, s az LMP ezt kiegyenlítheti: miután ellenőrzik cédulái eredetiségét.)

 

 

 

 

 

1 komment

Címkék: lista mszp bp zala mdf veszprém pest bar tolna baz országos hb ke területi bács lmp kopogtató szszb gyms


süti beállítások módosítása